Härliga FREDAG

Okej, jag har datakunskap sonm vanligt och det är FREDAG!  woho, förutom tanken vad jag ska göra ui helgen.. Inget :( så tråkigt har jag .. nä men det blir vell säkert att vara med grannen hela dagarna, rida, gå på promenad, sova, äta och kanske träffa karro :p Jag vill åka till kolmorden så kan ingen vara snäll och säga, ja jag kan åka med dig karin :)

Förövrigt så hade jag sånglektion igår som gick bra och så är det ensambel idag :D Det se jag iaf fram imot.  Att få spela lite och ha det allmänt trevligt men först har vi datakunskap, matte och samhällskunskap :D

Igår satt jag mig på ett cafe helt själv bland allt folk med kaka bulle och kaffe och gjorde mina få läxor :p Det var jätte skönt! bara lite tid för migsjälv å så var det jätte gott  :p jag ska plugga idrotts grejjset senare idag efter jag stressat till bussen och stressat till stallet som jag förhoppningsvis hinner till halv 5 eftersom jag lovade karro.. jag lär mig aldrig att sluta lova folk saker som jag inte kan hålla :/ aja hoppas jag hinner.. å så får jag dessutom ta den jäkla tröga cykeln till stallet ^^  Det är vad jag kallar en fredag I karins Tråkiga liv.
Behandla andra som du vill bli behandlad

Datakunskap

Hehe, har m'ärkt att jag varit lite dålig på att uppdatera. Men nu skriver jag ett inlägg på datakunskapen igen :p Vi har fått ändra texten i word ^^ Emh, det var lätt!
Behandla andra som du vill bli behandlad

datalektion, skolan, har tråkigt

Japp, det är datakunskap och jag har allmänt tråkigt. Vi gjorde något data test och jag fick godkänt 78% :D Whhot? jag av alla. men ibland ska man har tur ^^,  Eller rättaresagt jag behöver tur annars är jag ganska lost när det gäller datakunskapen ... Vi har en jättefrän lärare i datakunskap, jag vet inte riktigt vad hon heter men jag ska fråga henne det nu...  hehe :D WOHO! Jiha nu vet jag vad hon heter! hon heteer anneli :p
Behandla andra som du vill bli behandlad

OS SILVER

Woho! Grattis Roffe, skit bra jobbat :D OS SILVER TILL SVERIGE OCH ROLF GÖRAN BENGTSSON :D!!


ngn mer som såg finalen? Visst var den spännande?!
Behandla andra som du vill bli behandlad

Skola

Okej, nu har jag hafft tre riktiga skoldagar och allt börjar kännas lite bättre.. dvs har kommit in mer i klassen och börjat prata mer med tjejjerna från säter som verkar ganska trevliga :p Sen så har vi träffat lite olika lärare, en som var skit frän som hette cennet, och så en data lärare vid namn? och så våran skithärliga franskalärare Anna :D Min syster har också bytt klass till NV, vilket glädjer mig ;) hehe

Jag har besttäm såhär att veckodagar så bloggar jag om vardagen och på helgerna bloggar jag om annat också för då har jag tid :D Älskar ESTET! slapp dag idag men annars så går man til fyra! Imorgon är det ensambel, skitkul!

idag träffade jag och Kim Helena, eller rättare sagt vi våldgästade Helena :p hennes mage har blivit jätte stor, söööt och hård. hoåpas hon får en flicka ^^,  Nu ska jag kika lite på http://stylesearch.se och sen ska jag gå ner och se på topmodel i guess.

Behandla andra som du vill bli behandlad

Godmorgon

Jepp, som rubriken låter :) Nu är man fixad och klar 1 timme innan bussen går så då passar man på och skriva ett litet inlägg :) Igår så var första dagen med lektioner, och så som jag skrivit så är hälften av klassen en aning.. efter? så det gick som det gick. Sen har vi min gamla skolas rektor till mattelärare.. Och ja han var lika tråkig som man trodde. Vi hade prov också, i Musik. Gehör och notkunskaps prov, så dom kunde se vad vi kunde osv. Gehör gick ju kanon men vettefan om det där med noter är min grej, kom inte ihåg så mycket mer än vad de heter, halv och hel not åså :p

Nu ska jag ner och äta frukost!

Behandla andra som du vill bli behandlad

Om mig

Namn: Karin
Födelsedag: 13 november
Ögonfärg: grön, blå, grå
Hårfärg: blondie
Längd: 175
Högerhänt/vänsterhänt: höger.
Skostorlek: 39
Är dina föräldrar skilda: nej :)
Favorit: vad?
Sport: Ridning , såklart ;)
Helgdag: fredag & lördag. :D
Årstid: sommar eller höst för att det är mysigt

Har du någonsin:
Varit kär: ja, såklart man har, men inte sådär riktigt så det kittlar i hela kroppen
Blivit dissad: jo det har man vell :p
Föreställt dej ditt ragg naken: haha, neej, falktiskt inte :o
Skolkat: nepp :p
Sovit utomhus: aah, i tält dårå
Sett en död människa: nej.
Använt droger: nej, inte sånnt akit heller
Retats: såklart ;D

This or that:
Cider/Öl: cider
Pepsi/cola: Pepsi
Kärlek/sex: kärlek.
Jordgubbar/blåbär: jordgubbar och blåbär :D
Kött/veg: kött.
Tv/film: Tv och film
Gitarr/trummor: gitarr
Adidas/nike: adidas
Kinesiskt/mexikanskt: Kinesiskt
Mtv/vh1: Mtv

Senaste du:
Skrattade: idag (:
Grät: hmm, en vecka kanske
Filmen du såg: Jiddra inte med Zohan
Drog ett skämt: Idag :p
Sjöng en sång: Idag

Har du under den senaste månaden:
Druckit alkohol: Naj
Tagit droger: aldrig.
Kysst någon: aah, BUBBIS
Sovit tillsammans med någon av det motsatta könet: nej, eller kanske med grannen :p
Sovit bredvid någon av samma kön: såklart
Haft sex med någon: nej
Badat utomhus: Ja, såklart man har
Bakat: Kladdkaka
Viljat dö: Nej,


Behandla andra som du vill bli behandlad

Första skoldagen

Hmm, Vad ska jag säga? det var udda.. Hälften av klassen är efterblivna eller sånna som gått iv i tre år för att sen komma in :p å så var det 3 blyga och så var det vi Kajsa Kim och Jag. Som det inte var nog med det så ska vi har vår gamla rektor i Matte. phu svergies trökigaste person. kommer å berättar mer snart men nu är det mat :)
'
Behandla andra som du vill bli behandlad

vill ha

Just nu vill jag jäklit gärna ha:

triangel bh från BjörnBorg ca 200kr
2 pack trosor från BjörnBorg ca 350 kr
knästrumpor från Hm ca 79 kr
Ansiktskräm från biotherm ?






















Behandla andra som du vill bli behandlad

Heja Sverige!

Äre någon mer än jag som tagit en snabb bloggpaus sundertiden som det är 400 meter ? det haj jag iallafall. Är det någon mer än jag som kommer sitta klistrad framför tvn och hejja på kallur och holm?




Behandla andra som du vill bli behandlad

Träningstips


Dehär är en artikel som var med i Metro som jag tycker att alla ska läsa, kanon bra !




Få plattare mage

Med rätt träning får magen ett slankare utseende

Viktigt med rätt svank

Ryggens svank bestäms av hur man tippar höften (bäckenet). Vid tunga styrkeövningar är det viktigt att ha rätt svank för att minimera belastningar på ryggkotor och diskar.
Veckans "varning":
Ryggresning med rotation bör undvikas då skaderisken är relativt stor.

 

Träningstips

1.    Börja med en övning för den raka bukmuskulaturen. 4 set av en valfri övning med ca 12-20 rep. Kan vara antingen crunches eller magövning i maskin.
2.    Utför 4 set med en övning som tränar din sneda och tvära bukmuskulatur. På gym hittar man ofta en maskin som heter "bålrotation". Denna är ett utmärkt alternativ som många fattar tycke för.
3.    Avsluta varje med att utföra 4 set ryggresning för att stärka din korsrygg (se artikelbild).
4.    Stretching.

 

Vad som bör stretchas för att förbättra hållningen och i samband med sin bålträning:

Höftböjarna
Sätesmuskeln
Fram- och baksida lår
Ländryggen
Mage

Fråga din gyminstruktör om du känner dig osäker på hur du ska tänja ut dessa muskelgrupper

  Metro.se rekommenderar Fler tips på Jim Roslunds hemsida
 

Många svenskar är på en konstant jakt efter en platt mage. Även om jag inte gillar det, så har idag magen för många blivit en referenspunkt på hur pass bra form man är i. Denna strävan leder dock ofta till både frustration och missnöje. För många individer är det faktiskt fysiologiskt sätt väldigt svårt att uppnå en platt mage. Våra magmuskler är egentligen inte skapta för att vara platta utan har en något rundad form. Detta är också något som genom hormonella förändringar förstärks med en ökad ålder.

När vi tränar för att uppnå en platt mage gör de flesta av oss ett väldigt vanligt fel då vi nästan uteslutande fokuserar på att göra magövningar och förbränna fett. Även om detta är bra metoder finns det ytterligare en otroligt viktig faktor som tyvärr nästan ingen känner till. Nämligen att träna de muskler som ger dig en bättre hållning. En bra hållning gör att magen känns mindre putande och du får ett slankare utseende.

För en normalbyggd person är det höftens (eg. bäckenet) position som till stor bestämmer din hållning och om magen putar eller inte. För att inte råka ut för en framåtböjd höft så behöver man strecka ut sina höftböjare ordentligt - gärna i samband med att du tränar dina magmuskler. Se även till att sträcka ut de främre lårmusklerna som även de tippar höften framåt. För att få till en bra hållning krävs det även bålstabilitet. Träna och stretcha därför, förutom magmusklerna, även ländryggen, lårens fram- och baksida och sätesmuskeln.

Slarvar du med bålträningen så kan det orsaka en ogynnsam hållning som påverkar hela din kropp. Det innebär, förutom tidigare nämnda faktorer, även en ökad risk för skador då kroppen på olika sätt försöker kompensera för den dåliga hållningen.

Behandla andra som du vill bli behandlad

Godmorgon happlappy?

Godmorgon nu sitter man här framför datorn, och inte vet vad man ska skriva. Jag vet inte heller om jag borde skriva det här så alla kan läsa för ingen har något med det att göra.  Iallafall så har min jävla idiot till pappa inte kommmit hem än från sitt festande igår.. tankarna virvlar i huvudet vart är han? har något hänt? Jag tycker inte att han är så omogen som inte ens kan komma hem itid å itid då menar jag till 3 iallafall. han säger åt mig att växa upp men vafan han har ju inte gjort det själv! Vi får se vad han säger när han kommer hem för jag förväntar mig en stor jävla ursäkt av honom.


Hörni killar och tjejjer, kan man få en uppmuntrande komentar eller något för jag behöver det verkligen!


Behandla andra som du vill bli behandlad

Godnatt

Jag skriver för första gången i mitt liv ett sånt här sött godnatt inlägg på en blogg.  Det käns inte nytt och främande på något sätt snarare behagligt och hemma. Att skriva blogg var inte som jag trodde riktigt det var bättre! Att se att folk läser de man skriver göra att man känner sig viktig och stolt och man blir så peppad att skriva om roliga saker när man får komentarer. Idag har jag inte hafft tid att skriva så mycket och jag har bara fått kanske två komentarer men det är en ny dag imorgon då jag ska peppra bloggen med modetips, recept, träningstips? och ett litet vad jag gjort idag inlägg.

Nu har jag dushat, gjort ansiktsmask, hårinpakning och sett på elisabethtown. Nu ska jag måla naglarna och va almänt gullig med syrran.

Kvällens goda nyhet: Japp, det är faktiskt en ny god nyhet och det är att jag och syrran ska få en ny storhäst tillsammans när vi sålt stumpan :( :) eller vi köper hästen själv och betalar den själv men tidigare har det låtit som det var slut med egenhäst tiden. men ikke sa nikke! Super pepp och glad. nu är bara det jobbiga kvar. att ta farväl av svergies gosigaste och gulligaste ponny.



i myspys morgonrock och blött hår hälsar jag:




GODNATT!






Behandla andra som du vill bli behandlad

Pizza mys

Nu har man mumsat på världens godaste hembakta PIZZA, made by karin såklart ;) langar en bild på den så ni blir lagomt frestade!



Behandla andra som du vill bli behandlad

Kära dagbok

Idag har jag inte gjort så mycket annat än vad jag planerade och det var ju att gå på prommenad och ner till stallet thats it. Det gick jätte bra för matilda att rida stumpan, Tror och hoppas att de vill ha henne :) Förövrigt blev det inget med Karro idag så det var vell lite tråkigt, men ändå ganska skönt..

Planer för ikväll är:

- Ta en lång dush
- göra hårinpakning
- ansiktsmask
- systeryster
- målanaglarna
- ta kort ?
- kolla på kläder inför måndag
- kanske se på någon mysig tjej film
- Rå om mig själv


Det är inte heller så fel ellerhur!  uppdaterar med bilder från tjej kvällen. Jag äslskar dig syster!





inte så snygg men det är iallafall sis och jag på bilden! 
Behandla andra som du vill bli behandlad

Nyvaker Yrvaken

Godmorgon svergie! eller nja de som läser min blogg iallafall. Idag fick jag lite sovmorgon  då jag släpade fötterna ur sängen klockan halv 10. Bara 4 minuter senare sitter jag här och funderar vad jag ska göra idag. Jag vet igentligen inget mer än att Matilda ska komma och provrida Extreme ( min häst ) Så jag hoppas att det går bra. Matilda har blivit helt såld på extreme, tur säger jag bara att pollen min har charm som heter duga!

Annars så kommer jag vell gå på prommenad och chilla, lyssna på musik, spela lite gitarr och ha det allmänt skönt. Jag kanske ska träffa Karro också. Det känns skönt eftersom vi har bråkat lite den här veckan.. Inte så lite hon har totaligronerat mig och påstår att jag är en annan person när jag är med Ida ( tjej i stallet ) aja, får se hur det blir med den saken. det enda jag vet nu är att jag ska äta frukost.

Idag blir det:

-
ett äpple
- en banan
- en apelsin

( det blir en fruktsallad )

- ett till två glas juice
- en grov macka med sallad, skinka och gurka och paprika.




 

Rösta om du gillar min blogg

Behandla andra som du vill bli behandlad

kära dagbok

Idag har jag inte gjort något speciellt, trökigt va? javet men ens liv kan inte vara roligt jämt och tur är vell det.  Men lite har jag iallafall fått gjort,

jag har gått med hundarna i över en timme. Det var riktigt skönt förutom att det regnade just då :( Men annars så var det riktigt kul att snacka tjejsnack med syrran.

Efter det satt jag mig och klurade på blogg designen som jag inte fattade mig på. haha jag som är så tekniskt kunnig. naat.. tur att det finns snillen som kan hjälpa en.

Sen åkte jag ner till stallet och hälsade på gumman och tittade när kajsa tränade lydnad med henne. kanon lydig blev
hon!


nu vill jag bara ha sol och sommar igen ! lovet var på tok för kort ....



Behandla andra som du vill bli behandlad

dagens outfit

Dagens outfit:

jeans från cheap monday
linne från rules by mary

osminkad











Behandla andra som du vill bli behandlad

Jason Mraz

Behöver jag säga något mer?

Hans nya album är skit bra, mina favorit låtar är I'm yours, life is wonderful och geek in the pink.
















Behandla andra som du vill bli behandlad

Godmorgon!

Morsningkorsning, nu sittar man här i sin fluffiga morgonrock och vaknar till samtidigt som man funderar på vad man ska äta till frukost. Så nu sitter man här och kikar på google på smoothie. kom fram till att jag ska göra denhär:

Förberedelsetid: 5 min


Färdigt på:
5 min

Ingredienser:

5 dl mild naturell yoghurt
2 msk blåbärssylt
lite socker
1st banan

för 2 personer.

kommer med recention om den senare




Banan - blåbärssmoothie

Jag tyckte den var jätte god och var lätt att få isig nu på morgonen där jag och många andra har svårt att få i sig frukost.
 
Smaken var lagomy söt och god men inte på något sätt sliskig.

Om jag skulle ge den ett betyg på en skala 0 till 5 så skulle det bli en klar 4.





Behandla andra som du vill bli behandlad

Hudvårds dröm



På senaste tid har jag fastnat för Make up stores hudvård som jag tidigare haft förutfattade meningar om eftersom de är ett riktigt sminkinriktat märke. efter lite eftertanke testade jag deras ansiktsvatten refining toner, och jag kan bara säga att jag aldrig haft så mjuk och fin hud. Så nu tror jag bergsäkert att hudvården därifrån är riktiga super produkter, jag tror inte jag vet!


1.


SENSITIVE FOAM CLEANSER


En fräsch melondoftande skumrengöring som med hjälp av mikrobubblor avlägsnar makeup och rengör huden på djupet. Används med bästa resultat tillsammans med Cleansing Towel. Innehåller naturliga, vårdande ämnen, passar normal till kombinerad hy (ej känslig hy).

nyckelingrediens

  • Allantoin: (Vallörtsrot) verkar läkande och ger huden klarhet. Binder och bibehåller fukt i huden.
  • Aloe Vera: Stimulerar cellproduktion, skyddar, lugnar och är läkande
  • (antioxidant).
  • Ricinolja: (Castor oil) Ricinolja: Skyddar mot väder, vind och uttorkning, fuktighetsbevarande.

175 SWE


2.

REFINING TONER


Refining Toner är en alkoholfri, antibakteriell och uppfräschande toner. Fungerar vårdande, djuprengörande samt återställer balansen i huden. Håller hud och porer rena. Rekommenderas för kombinerad till oljig hud.

nyckelingrediens

  • Allatonin: (Vallörtsrot) verkar läkande och ger huden klarhet. Binder och bibehåller fukt i huden. Binder och bibehåller fukt i huden.
  • Aloe Vera: Stimulerar cellproduktion, skyddar, lugnar och är läkande (antioxidant).
  • Mentol: Uppfriskande, kylande och antiseptiskt. Verkar sammandragande, sluter porer, särskilt bra på stora porer och fet hy.
235 SWE

3.

LIP CARE MIX

Lip Care Mix är räddningen för torra nariga läppar. Peeling, inpackning och vårdande läppbalsam, allt samlat i en praktisk liten burk. Torr och fnasig om läpparna, börja då med den gröna krämen som är en mycket mild peeling för att avlägsna döda hudceller från läpparna.
Efter peelingen appliceras den vita inpackningen för att mjuka upp och stärka läpparna. Den kan användas dagtid, men lämpar sig även mycket bra som inpackning under natten. Ricinolja är mycket mjukgörande och binder fukt i läppen samt skyddar mot väder och vind. Fett löser fett så denna kraftiga krämfungerar även utmärkt som rengöring.
Det rosa vårdande läppbalsamet, innehåller E-vitamin som hjälper till att bevara och bibehålla fukt.

nyckelingrediens

  • E-vitamin: (Tocopheryl Acetate) Binder och bibehåller fukt, balanserar torra och feta partier, stimulerar cellproduktionen.
  • Ricinolja: (Castor oil) Skyddar mot väder, vind och uttorkning, fuktighetsbevarande.

175 SWE




Behandla andra som du vill bli behandlad

Recept

Ingredienser 4 port.:
  • 1 grillad eller stekt kall kyckling
  • 150 g bacon
  • strimlad isbergssallad
  • 1 burk (340 g) majskorn
  • 1 tärnad röd paprika
  • 3 skivade tomater
  • 1/2 färsk gurka, skuren i stavar
  • Sås:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1-3 tsk curry
  • salt
  • svartpeppar
  •  Så här gör du:
    Skär kycklingen i rätt stora skinn- och benfria bitar. Klipp baconskivorna i strimlor och stek dem spröda.
    Ta upp och lägg strimlet på hushållspapper för att kallna.
    Bottna ett stort fat med strimlad sallad. Lägg på kycklingbitarna, majskorn, paprikatärningar, tomatskivor och gurkstavar. Strö baconstrimlor över.
    Blanda gräddfil och majonnäs med curry till lagom styrka och smaka av med salt och peppar.
    Servera kycklingsalladen med såsen och vitt brytbröd, som till exempel butiksnybakad baguette.




    Behandla andra som du vill bli behandlad

    Film recensioner

              Forgetting sarah Marshall:
    Det handlar om en kille vars liv kretsar runt hans kända tjej ( sarah ) När hon sen är otrogen och dumpar han för en rockstjärna så faller hans liv samman. Jättesöt kärleks / humor film som bara måste ses!

              Jiddra inte med Zohan:
    Zohan bor i palestina där det ständigt varit krig. Zohan är jätte stark och har typ superkrafter. Men han vill inte kriga så ända sättet att slippa är att fejka sin egna död. Han sticker då till USA för att förvärkla sin dröm, att bli frisör. Filmen är hysterisk kul och Adam Sandler spelar fantastiskt bra som Zohan.






    Jag vaknade klockan 08:00 då jag släpade mig upp in i dushen. känner ni igen er? jag kan tänka mig det. Efter det så gick jag ut en lite stund och gick, inge långt men en 20 minuter iallafall. efter det så åt jag frukost.

    på bordet idag blev det:

    -  2 glas juice
    - 1 grov macka med skinka
    - 1 persika
    - 1 banan

    Sen klädde jag på mig, dagens outfit var ett par ljusa cheap monday jeans och ett grått linne från veromoda. Jag han aldrig ta kort men det ska bli av i framtiden.

    Sen åkte vi och kollade på gymnasiet jag ska börja och träffade min handledare och klassföreståndare Johan Engström. Som var jätte trevlig så det känns bra! Jag har också fått se shemat som inte var så kul men, men. Man får se det posetiva i det.

    Senare nu på eftermiddagen/ kvällningen drog jag ner till stallet och red Extreme i över en timme. Det var jätte mysigt!

    Behandla andra som du vill bli behandlad

    Love guru




    Love guru handlar om guru pitka som vill bli nr 1 på toplistan över gurus. och för att göra det så måste han para ihop stjärn skottet i toronto mapel leafs ishocky lag. med hans känd tjej. Om han gör det omöjliga så kommer han att få vara med i Oprah.  Jag tyckte personligen att filmen var as kass och inte hängde ihop nå vidare. Det var på tok för sjuk humor för mig. men gilar ni Ausin Power filmerna borde ni gilla den här också.

    den får två glassar av 5 möjliga.




    Behandla andra som du vill bli behandlad

    Välkommen

    Hej, nu har jag skaffat blogg här, och jag ser fram emot att få börja blogga om allt möjligt. Jag tänkte börja med att berätta vem jag är.

    Jag är en:

    - glad och posetiv tjej
    - ambitiös och målmedveten
    - älskar hästar
    - spelar gitarr och sjunger
    - kommer från dalarna
    - kakmonster

    förutom det så är jag en ganska vanlig tjej, Jag är 15 snart 16 år och ska börja första året på gymnasiet. Jag ska gå estet musik med min tvillingsyster Kajsa ( http://superkajsa.blogg.se ) vilket både känns kul och lite segt eftersom vi alltid gått i samma klass.

    I bloggen kommer det finnas:

    - Musik tips
    - Min vardag
    - Recept
    - Recensioner
    - Dagens outfit
    - träningstips
    - horoskop

    och en massa annat skoj

    Behandla andra som du vill bli behandlad
    RSS 2.0